Youshouldknow
這教會最近再說世界末日! 說法荒誕至極,,

大家身邊的人有沒有無曬理智地迷戀鍚安教

請大家說出來分享

而且

如果你看不過眼

想知點解會咁

想做點什麼改變佢地

可email我,,,

一來可多d情報,2來來想想怎樣行動 

youshouldknow2009@ymail.com
windwinner
我身邊正是有人好迷信...
我想救佢
但係中毒好深
我又唔係住天水圍又好難接觸多d呢間教會去指正佢
佢地係咪成日叫人買個d健康產品?
詳細能在email同我說ma??
youshouldknow2009@ymail.com
抽刀斷水
做乜唔係度講?等大家一齊研究嘛。
haha對~
也可在這說~
windwinner
其實佢不停為呢間教會拉人入去
派呢間教會既CD...自己都係咁聽個D廣播
不停聽佢D2012信息叫D朋友小心
其實佢係咪已經中毒好深?
今日我搵唔到佢了佢好似BLOCK左我
HTBROKE1
回復 6# windwinner

2012年嘛~~不就是瑪亞寫月曆懶得再寫下去嗎??

anyway,我已pm你,請閱讀。
回復 6# windwinner

應該都幾深.. 聽個d 2012野不打緊
問題係佢有無思考地去聽個d 信息
老實說..聖經, 即係現大家讀到的聖經有幾original真的好難說
至小不是70% original, 因太多原本連猶太原教一直信的經也無包括
and 根本好多內容因方便or有利傳教而改and  delete...
那梁X華的2012信息,是他們自己想出?神tell them?
一定不是。......他根本是食人地口水尾,,,在好多newage學說同眾多陰謀論學說中,,,這兒抽d那兒抽d
再crossover返個本不original的聖經去解...... 再加上從聽他的過去信息(93-2000年)的解經方法....是亂來的, 不乎聖中教訓也不合常理
在錯誤建基在錯誤....
所以
我是不信說不破他這2012的把戲的!
ximuba
錫安教應該有全身抖動,亂叫亂叫的聖靈充滿吧!

經文亂解釋一回事,許多人都是衝著聖靈充滿去的。應該打開他們的眼界,相信有同樣的氣氛、音樂和帶領,到任何地方也可以呂祖充滿、佛祖充滿、濟公充滿、毛澤東充滿、蔣中正充滿、甚至愛因斯坦充滿。

然後叫他們把聖經丟了,學毛語錄、三民主義、相對論。保證他們學業成績猛進。
抽刀斷水
錫安教的病情應該不像靈恩派那般嚴重。
惡多巴斯
回復  windwinner

2012年嘛~~不就是瑪亞寫月曆懶得再寫下去嗎??

anyway,我已pm你,請閱讀。 ...
HTBROKE1 發表於 2010/3/19 01:02

HELLO~可以PM埋我嘛?我都好想知呢間教會多D野..我有都有人係入面受害而不自知..