beebeechan
唔係毛啦啦,
沙文 發表於 2019/11/2 08:24

呢啲係你原稿無㗎喎。

亡羊補牢。。。未為晚也
beebeechan

補牢就補出個大頭佛勒:

呢到叫小美
根據《鏡週刊》報導,國中少女小美(化名)在校上課時,學到「身體自主權」相關課程,

呢到就叫小雲
https://www.ettoday.net/news/20191008/1552343.htm
國中女生小雲(化名)因為上了健康教育課,開始了解「身體自主權」

一個教會只有一個余姓長老,
一個受害人有幾個名..又美又雲, 就嘖奇囉

再者, 來源既報導, 無刻意誇大「聞香」, 「品香」呢個動作.
說明引述過條友, 對聞香特有嗜好。 文中特別加插了三次聞香。
咁既質素, 係老作, 定係報導嚟呢
beebeechan

不過, 若果唔係因為有「聞香」呢樣野, 
都吸引唔到阿沙聞既眼球哩。。
(怕係挑起咗佢好多性回憶)
沙文
有尐女人個名係美雲,叫小美又得,小雲又得,您唔抵得乎?
沙文
回覆 1263# beebeechan
唐姚崇夜渡江, (又作柳中庸詩)
夜渚帶浮煙,蒼茫晦遠天。舟輕不覺動,纜急始知牽。
聽草遙尋岸,聞香暗識蓮。唯看孤帆影,常似客心懸。

晩生每於夜静吟之, 暗中憶羅纱蓮
beebeechan
回覆  beebeechan
唐姚崇夜渡江, (又作柳中庸詩)
夜渚帶浮煙,蒼茫晦遠天。舟輕不覺動,纜急始知牽。
聽 ...
沙文 2019/11/2 14:33 提交

亞伯吟起詩來,定為「聞香」二字所感慟。
沙文
聞香就梗係以教會中人出類拔萃, 聞香聞到上新聞
beebeechan
聞香就梗係以教會中人出類拔萃, 聞香聞到上新聞
沙文 發表於 2019/11/3 00:31

聞香係無犯法㗎啵

只要聞得其所, 即管盡情去索喎
早, 午, 晚唔同味㗎
beebeechan
晩生每於夜静吟之, 暗中憶羅纱蓮

沙文 發表於 2019/11/2 14:33

今晚吟首新詩
夜半夫寛衣, 妻忙屁蹺天, 賓周不覺動, 紗蓮用手牽,
聽到床搖晃, 聞聲暗加勁, 不到二分鐘, 就似一團棉
沙文
回覆 1268# beebeechan
咁唔犯法,歡迎貴教繼續聞上新聞,提供市民茶餘飯後精神文化生活素材。
beebeechan
回覆  beebeechan
咁唔犯法,歡迎貴教繼續聞上新聞,提供市民茶餘飯後精神文化生活素材。 ...
沙文 發表於 2019/11/3 10:16

係囉。。。。飽暖就思(  )(  )
猛咁摷啲聞香新聞吖嘛
beebeechan

蒜香荷葉籠仔蒸蟹飯

真係蟹香撲鼻來㗎
沙文
貴教咁L大食, 一味餸唔夠飽, 榨埋奶啦

教會長老正面熊抱性騷 女助理控「擁抱擠胸很正常?」扯出案外案

記者黃翊婷/台北報導

46歲的楊姓女子2006年至2017年間在某公司擔任助理,卻遭羅姓老闆兼教會長老正面熊抱貼胸,雖然性騷擾的部分判刑已經出爐,但她事後反被廖姓牧師控告寄明信片暗示有拿到好處,因此吃上妨害名譽罪。不過,士林地院法官認為,楊女的明信片內容是根據勞資協調會議的談論內容所寫,加上羅姓夫妻證實有捐獻數十萬元給教會,最後判她無罪。
判決書中提到,羅男除了是北部某公司的老闆外,也是台北市某教會的長老,2016年間他被指控在茶水間對楊女熊抱,甚至採取正面姿勢刻意擠壓胸部,雙方鬧上法院,他二審被法官依強制猥褻罪判處3個月有期徒刑,得易科罰金9萬元。

但這件事情並沒有因此結束,該教會的廖姓牧師反過來指控,楊女不滿2017年2月的勞資調解未達成共識,竟然在隔年3月寄送明信片,內容寫著,「我依據性騷擾防治法第25條跟公司解除勞動契約,你們卻跟勞動局舉報我曠職」、「勞資調解會上你(廖男)代表羅男出席,一直堅稱他沒有對我性騷擾」、「你說教會裡面教友之間的擁抱是很正常的,擠壓胸部的擁抱是很正常的?原來你們教會的尺度這麼大」、「聽說之前的牧師退休,他們夫妻送新台幣100萬元給牧師,你應該也從他們身上得到不少好處吧」,暗指他收取好處袒護羅男,氣得提告妨害名譽。楊女到案後坦承的確有寄明信片,但絕對沒有任何妨害名譽的行為,「我寫明信片是要表達我的意見,他(廖男)說在教會裡擁抱的方式是一種安慰的正常行為,但我已經跟他說過我被羅男性騷擾。至於送100萬元這句話,明信片上是寫問號,因為我覺得他很不公正,很偏袒羅男,所以我寫的是我的感覺,因為我覺得他不中立,可能有收到好處。」

士林地院法官認為,羅姓夫妻送錢給教會一事,夫妻倆在勞資協調會議時的確有談到曾捐獻給牧師,這部分核屬「事實陳述」之言論,楊女寫在明信片上的話都是以上述的勞資爭議協調過程事實為基礎,大多是指責廖男不公、偏頗,核屬是伴隨事實所為「意見表達」之言論,以上也都有調解錄音、證詞等證據,最後認定楊女的言論不構成誹謗罪,裁定無罪,全案仍可上訴。

原文網址: 教會長老正面熊抱性騷 女助理控「擁抱擠胸很正常?」扯出案外案 | ETtoday社會 | ETtoday新聞雲 https://www.ettoday.net/news/20190723/1496198.htm#ixzz64DQeVrYS
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook

原文網址: 教會長老正面熊抱性騷 女助理控「擁抱擠胸很正常?」扯出案外案 | ETtoday社會 | ETtoday新聞雲 https://www.ettoday.net/news/20190723/1496198.htm#ixzz64DQYlGjh
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook
beebeechan
貴教咁L大食, 一味餸唔夠飽, 榨埋奶啦

教會長老正面熊抱性騷 女助理控「擁抱擠胸很正常?」扯出案外案

...
沙文 發表於 2019/11/3 20:06

乜你「聞香」無野講喇咩?
要轉行玩「楂奶」
beebeechan
楊姓女子;
在某公司擔任助理;
羅姓老闆兼教會長老;
是北部某公司的老闆外

咁既款,又係無實名既,  一望便知是一分事實, 九分吹水
beebeechan
46歲的楊姓女子2006年至2017年間在某公司擔任助理,

沙文 發表於 2019/11/3 20:06

一望就唔啱常理哩
楊女現年46, 入公司時三十出頭哩, 成人囉。
被老闆態抱榨奶都會啞忍15年?唔會報警? 至少都拿拿聲轉工哩?
唔通係自願獻奶?
依家反面, 係如報導說:「楊女不滿2017年2月的勞資調解未達成共識」?「至少送100萬元」

若話楊姓老闆現在才榨佢奶, 
無理由35幾時有索氣時唔搾, 現時46先榨㗎喎
46歲會索過30幾歲?
唔係有奶襯新鮮咩?
beebeechan
46歲會索過30幾歲?

都唔係無可能, 
聖經話亞巴郎個老婆 Sarah , 60 幾歲, 仲可以令法魯起痰扯旗
beebeechan

沙聞既眼球, 太聚焦在『聞香』, 『榨奶』
引至判斷失調

判斷低就唔好亂貼野
沙文
若話楊姓老闆現在才榨佢奶, 
無理由35幾時有索氣時唔搾, 現時46先榨㗎喎
46歲會索過30幾歲?
唔係有奶襯新鮮咩?
beebeechan 發表於 2019/11/3 05:33

motiva都唔係個個姐姐仔afford到, 佢45歲先儲夠錢
beebeechan
motiva都唔係個個姐姐仔afford到, 佢45歲先儲夠錢
沙文 發表於 2019/11/3 21:53

所以, 女當事人係幾等錢使。。。。
等錢使時。。。會唔會.....?