淚兒
乜你都認為天主教應該是『道德制高點』哩咩
咁係好野黎架喎
點解你唔肯要, 唔肯跟?
因為你不想道德被提升 ...
beebeechan 發表於 2010/5/6 12:59

道德已被耶教自居在制高點 ,卻又不給別的道德觀點上來 ,以自己以為是對的錯誤來批評別的道德觀點 ,那麼又為何不給別的道德觀點提升 ,只顧自己在『道德制高點』自居,卻又不提升自身的道德觀點 ,不進則退是好事?
淚兒
回復 107# beebeechan

咁你飲水喉水甜唔甜呀?
沙文
回復 122# 淚兒

tap water只不過係加咗少量氟, BBC應該都會覺得清甜
無糖份的屎水仲甜
如果是o靚模妹妹仔送上的一杯屎水, 佢也會嗒得比可樂甜
beebeechan
大佬....個天堂係大話黎架咋直至呢一刻....

Jom 發表於 2010/5/6 13:34

呢個大話, 由開始人類懂性到現在, 都『騙』左人好多世代.
聖經話有五, 六千年.
一個大話, 頭腦智慧既反基, 五六千前都未能篤破啵.
個大話又無轉版本, 五六千前既人講呢個大話: 有天主, 天主創造一切, 天主會主持公義, 有天堂
今日既人都係講同一個大話.
科學都好屎下囉.

睇相佬你十年八年.
呢個呃左人五六千年, 仲有得呃......真係唔止睇相佬咁簡單.
一個五六千年都不滅既大話, 真係要認真咁睇睇囉.

有話: 時間是最好的証人, 五六千年唔知夠長未呢?
beebeechan
所以我是暗中支持自由基

傲凌空 發表於 2010/5/6 13:47

唔明囉
點解要『暗中』?
係香港, 你信乜還是有高度自由的
有人會逼害你咩?

係咪你都覺得『自由基』呢樣野, 講出黎都會俾人笑, 所以不如暗中進行咁解呢?

聖經說你一係信, 一係不信, 無話信一部份又唔信另一部份.
beebeechan
問題是正統耶教不斷入侵其他宗教信仰,以致很多人反感
傲凌空 發表於 2010/5/6 13:47

佛教初期傳入中國的一段時間, 停滯不前, 信徒甚少, 無乜人吼.
直到五胡亂華時才倡盛, 取代了儒, 道二教.
咁算唔算入侵其他宗教?
文化既野, 幾時都係一樣取代另一樣,
牛仔褲波鞋係咪不斷入侵木屐, 草鞋, 辮子和馬卦開郎褲呢?
你有無反感呀?
點解呢樣你又無反感先?
beebeechan
問題是正統耶教不斷入侵其他宗教信仰,以致很多人反感

物競天擇, 強者存活....乜唔係科學說架咩?>
beebeechan
謊舟不是神話, 是謊話
羅公子 發表於 2010/5/6 20:30

三隻小豬故事, 是否真有其事? 三隻小豬故事所述的三種做人態度, 又是否真有其事?
三隻小豬故事是在講三種做人態度..還是三隻會說話的豬的歷史行實?
一個故事, 看你的重點放在那唶. 你係都要做搵世上有無能說話的豬...唔睇道理.....無計架喎

你一定找不到會說人話的豬, 所以三隻小豬是謊話.
以後幼稚園老師不得再向小朋友講這謊話
沙文
文化既野, 幾時都係一樣取代另一樣,
牛仔褲波鞋係咪不斷入侵木屐, 草鞋, 辮子和馬卦開郎褲呢?
你有無反感呀?
點解呢樣你又無反感先?
...
beebeechan 發表於 2010/5/6 05:34

傲凌空係漢服復興會理事長, 大夥估下邊個係佢?

beebeechan

一係唔扮
扮野....就扮得認真一點
不倫不類, 嘗不到古味

無線服裝間大把哩, 唔需要咩復興咁誇張

P.S.
後排過班, 似係去殯儀館打齋既道士仔囉
沙文
所以我特別指出傲凌空係「理事長」就係驚您誤認, 點知, 您仍是誤認。漢服復興會一般會員係有不足之處
但理事長係同人子一樣, 企右邊嘅
沙文
呢個大話, 由開始人類懂性到現在, 都『騙』左人好多世代.
聖經話有五, 六千年.
一個大話, 頭腦智慧既反基, 五六千前都未能篤破啵.
個大話又無轉版本, 五六千前既人講呢個大話: 有天主, 天主創造一切, 天主會主持公義, 有天堂
今日既人都係講同一個大話.
科學都好屎下囉.

睇相佬你十年八年.
呢個呃左人五六千年, 仲有得呃......真係唔止睇相佬咁簡單.
一個五六千年都不滅既大話, 真係要認真咁睇睇囉.

有話: 時間是最好的証人, 五六千年唔知夠長未呢?
beebeechan 發表於 2010/5/6 05:32

有科學, 都要娛樂嘛。 所以,科學特登留番一個大話係度獻世咯。

您能夠搞得我地咁高興,就係一個五六千年都不滅既果效啦
傲凌空
唔明囉
點解要『暗中』?
係香港, 你信乜還是有高度自由的
有人會逼害你咩?

係咪你都覺得『自由基』呢樣 ...
beebeechan 發表於 2010/5/6 21:33

小朋友你又捉我字窒喇
我暗中支持定明支持都可以比人逼害
唔好夾硬加d唔關事既事入唻轉移視線
呢招對我冇用既
唔好諗住用唻同我上綱上線
反而沙文兄你好野
聲明~以上純粹為沙文兄借我過橋~我冇咁既聲望做咩漢服理事長(我咁大個仔連cosplay都未玩過)
算~我唔似d人輸唔起,玩唔起
Jom
>beebeechan

係你未道歉之前,我覺得無同你講落去既必要.基本既人格都無,感覺唔到可以同你講到乜野.

小朋友,讀多兩年幼稚園先再講果個五六千年不停俾人踢爆既大話吧啦.
beebeechan
小朋友你又捉我字窒喇
我暗中支持定明支持都可以比人逼害
..
傲凌空 發表於 2010/5/7 01:46

你認為你支持自由基, 實不需明, 暗
咁又何必要分暗中支持? (潛台詞當然就是有另一個開門見山式的支持了.)
既無分, 實不需要聲明是暗中支持.
除褲放屁!!!

或除褲卻又躲起來暗中放屁!!!
beebeechan
>beebeechan

係你未道歉之前,我覺得無同你講落去既必要.基本既人格都無,感覺唔到可以同你講到乜野.

Jom 發表於 2010/5/7 01:52

隨便你, 無你回我帖
大把人回我帖
少你一個我無損
beebeechan
>beebeechan

Jom 發表於 2010/5/7 01:52

乜你唔係話要伸我兩架咩?
伸完架拿?
伸左未唶

what a Joseph!
傲凌空
回復 137# beebeechan
唔夠人講就係度搵埋d無謂野上綱上線
你理得我明定暗,關你尻事咩
我真係冇你咁好氣,訓喇
希望聽朝見到仲有花生食啦下
近日都好感激你比咁多花生比大家食