淚兒

5/7 抽刀斷水:                                                                
5/7 抽刀斷水: 為神作工是最大的工作了.
5/7 淚兒: 陳先不是說過 : 我不急但我在你背後教你做
5/7淚兒: 耶神不就是這樣教摩西去摩西咩
5/7 淚兒: 呀 ,不
5/7 淚兒: 是寫十戒 ,第一次寫了摩西摩了3000人的西
5/7 淚兒: 又寫錯了 ,是殺了3000人的西 ,上帝又整過份十戒 ,這份就無了殺人一條了
5/7 淚兒: bb疹上來都好的~  他有病上來發泄都好的 ,我們排泄下身體都健康d
5/7 淚兒: 天主教有咩識位可以結婚?東正教反而好多
5/7 beebeechan: 天主教有咩識位可以結婚?----執事咪可以結婚囉 ,執事可以擔當神父90%的職務, 可以務一個堂區
5/7 淚兒: 中文名一定叫執事? 有別的中文名稱嗎?
5/7 beebeechan: 英文叫 deacon, 官式翻譯是執事
5/7 淚兒: 咁執事可以結婚 ,多唔多人做的
5/7 beebeechan: 考核及格咪得囉, 不過....要捱得過十年八載的課程訓練先囉
5/7 淚兒: http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E6%89%A7%E4%BA%8B
5/7 beebeechan: 同做神父既訓練不相伯仲
5/7 淚兒: 十年八載的課程當中 ,結左婚都仔大囡大了
5/7 淚兒 咁做天主教的執事升遷如何?
5/7 beebeechan: 現任的, 多數都係中坑囉 ,執事, 無得升, 只有調派 ,執事唔可以升 ,執事也無一粒花, 兩粒花之等級神父
5/7 淚兒: 做左就一世都係呢份工.....無得升 ,咁會唔會給人降的
5/7 beebeechan: 做執事係講服務, 不是講升職加人工
5/7 淚兒: 咁你又唔做?
5/7 beebeechan: 唔想讀書囉 ,連申請格都未有
5/7 淚兒: 又咩資格呀
5/7 beebeechan: 資格之一: 要老婆大人同意
5/7 淚兒: 你嘰嘰格格就更係的要老婆大人同意?怕你玩雞姦派對呀 ,你結左婚?
5/7 beebeechan: 行淫反而不需要老婆同意囉...你傻架咩 (咁無腦架)你智商咁低, 唔同你傾
5/7 淚兒: 唔係架 ,你行淫梗係要老婆同意了 ,唔係佢又話唔尊敬佢意願囉 ,就好像你說資格之一: 要老婆大人同意http://vgoffice.catholic.org.hk/doc/life/Life_tenlaws.pdf
5/7 淚兒: 開工就開工了 ,咁多借口

此時已為14:005/7 抽刀斷水: 但我看他頗友善啊.                                                                
                        5/7 Nomad: 似嗎。

5/7 淚兒: 我們順服了他?

5/7 淚兒: 還不是他老婆威武所致

5/7 龍井樹: 今日BB疹又好似幾友善呀

5/7 龍井樹: 都叫同淚兒有問有答啦

5/7 淚兒: 你看帖先講了~
5/7 抽刀斷水: 我對佢好, 佢就對我好了.                                                                
                        5/7 抽刀斷水: 老婆不希望老公當神父, 這是很正常的.

5/7 淚兒: 他說執事可結婚喎 ,佢又唔做

5/7 抽刀斷水: 執事是否可邁向教父的? 老婆當然要否決這條升職之路啦.

5/7 Nomad: 說穿了就跟其他的沒有兩樣。嘛,倒是確認一件事。

5/7 抽刀斷水: 甚麼?

5/7 Nomad: 「他的確不是扮的。」

5/7 淚兒: 扮咩? 抄蟹??

5/7 Nomad: 他對於西方學術文化的認知實質上十分有限,這一點,現刻所見,並不是裝作的。
5/7 Nomad: 由先前的帖子已經很清楚,所以我終止了發言。
5/7 龍井樹: 我都早已冇心機理BB疹o盒乜
5/7 淚兒: bb疹來的 ,當然多了                                                               
                        5/7 drsherlock: 應該是天氣熱...瘋子變多了...

5/7 淚兒: 唔出奇呀

淚兒: bb疹 ,繼續2點前的執事問題了                                                               
00:18 beebeechan: 有話就說
00:20 beebeechan: 襯我腦未殘, 教精下你
00:21淚兒: 你d 精入腦了 ,咁快的
00:22 beebeechan: 插得你夠爽嘛
00:22淚兒: 都話神父好野架了!好了 ,你老婆點阻你做執事呢 ,執事 ,唔係執屎喎 ,唔係好好咩?
00:24 beebeechan: 老婆同意不等同就有資格做
00:24 淚兒: 資格重有咩呀
00:25 beebeechan: 你搵左份資格說明架哩, 你自己都無睇架
00:25 beebeechan: 咁懟俾我做乜?
00:26 beebeechan: 唔好次次都擘大口等人野入你到
00:26 beebeechan: 唔好次次都擘大口等人(放)野入你到
00:26 淚兒: 但果份話終身喎 ,你又說可結婚 ,開緊工都無看得太清楚
00:27 淚兒: 咁你夠擘大屎忽窿了
00:28 beebeechan: 終身就等如不能結婚架咩?屎忽窿唔張大又點屙屎呀?
00:31 淚兒: 屎忽窿唔張大又點給人**呀
00:33 beebeechan: 屎忽窿仍能正常地張大都是一種福氣, 表示便秘無問題, 唔使卦屎袋同性男係咪一定會使用肛交?你見識太少了多與同性者傾談喔咪做井底蛙

唔係架 ,女同性戀做愛都有好多方法架
LCM
回復 1# 淚兒

結婚唔註冊米得羅!!!
龍井樹
《明報》題目為「執事專責行政事務」的報導:
http://exchristian.hk/forum/redi ... ptid=5490&pid=62878
沙文
車, 恢復番Alexander VI嘅制度就掂過碌蔗啦, 又唔係未試過