walker
尊敬的衛生署執事先生(或署長/局長,其他機構,_____):

傾悉全球天主教神父孌童事件近日不時發生,暫時並無改善的趨勢,教區及各國政府亦似乎無遏止之良策,敝人現向當局獻上一計,敬希有關方面商討研究,多加垂注。

政府有關部門現實施在關口派發安全套,以遏止愛滋病的擴散,如斯良策實可效法,以應用於神父孌童事件。正如在關口派發安全套並非鼓吹濫交,向天主教教區派發安全套給神父亦並非鼓吹神父搞小孩,實乃保護孩童之舉,可防範性病擴散。如蒙 採納應用,不勝銘感,實為社會之福,教區之福,小孩之福。

專函 奉達,祈為照准

一名關注天主教神職人員孌童事件的市民
XXX謹上
walker
1)天主教神父無日無之的搞小孩,這是事實。
2)神無阻止及停止這些事實發生。
3)人亦無能力阻止及停止這些事實發生。
4)既然不能阻止及停止這些事實發生,應該將小孩受傷害程度減到最低。

衛生署或其他機構,不時在關口派安全套,當然不是鼓吹濫交,
而是知道一定有人唔聽話,繼續嫖妓或濫交,於是點都要做野防止惡化,派安全套。

我建議為教會也好,為社會也好,聯絡衛生署或其他機構,
派安全套給神父,勸他們不要搞小孩,就算佢地唔聽話,係要搞,都請用安全套,
避免散播病毒。
沙文
XXX先生/女士大鑒/粧鑒, 敬啓者

朕素聞昔者周有公旦而天下治, 今國有XXX獻良策, 四海昇平, 亦指日可待者也

惟派發安全套後, 神父可能以為影响雞姦時之快感而棄之不用, 如之奈何?
卿有何良謀, 可速禀上, 開張聖聽, 如還可用, 即授當朝一品,

欽此
walker
這是世人,包括神父對安全套的誤解。
如果將安全套套在手指上,絕對會影響觸覺,產生隔膜。

然而用在對觸覺並非十分敏銳的器官上,超薄型並不會產生隔膜感覺。
心理作用而已。
沙文
我的器官觸覺十分敏銳. 同手指之敏銳並稱一時瑜亮
不信的話您叫我戴超薄型套做一次, 不戴套又做一次
我亦一定能分辨
沙文
行者卿家:
傾接刑部奏章, 原來犯人行事時用了套套會令CSI搜證困難, 增加神父脫罪機會

如此, 用套套雖可去病於一時, 惟對萬民未必是福

該當如何權衡輕重, 頗費思量
龍井樹
當年天特會議在邪經首頁加句: "欲做神甫 揮刀自宮" 咁就乜事都冇啦...
既然做左神父之後果度都只係用黎痾尿, 咁不如切左佢仲乾手淨腳. 少條JJ上天堂, 好過多條JJ落獄, 係耶穌教既.

不過依家立法都仲未遲, 就強制執行各堂口頭目藥物閹割啦.
沙文
回復 7# 龍井樹

若然神父晉鐸時决心永不還俗, 當然唔會介意自宮啦

但全部神父主教都打算留番條還俗的後路, 所以從來冇一個神父肯咁做

不如取消神父, 揾女人做神母好過
http://exchristian.hk/forum/view ... &extra=page%3D1
出位基督徒
與其派安全套, 點解唔張D錢用係性教育方面?
不過唔係教人做安全安措施, 係教人唔好有婚前性行為.
dye
一來教人唔好有婚前性行為效果不顯著

二來婚前性行為並不是性病的主因

三來唔好有婚前性行為是非必要代價
----------
請看看世衛的讀物
出位基督徒
回復 10# dye

1. 如果係岩的話, 效果唔顯著唔係應該要加把勁做好佢咩? 做咩唔做? 效果未如理想就話不如唔好做, 咁既做野方法.... 唔怪得政府乜都做唔成.... 唉....

2. 我唔係從性病方向想, 係道德.

3. 冇婚前性行為竟然係代價!!!??? 我見到真係打左個突... 真係世風日下..... =O
dye
1. 效果唔顯著就用效果顯著的方法。有其他方法架!你咁既做野方法,唔怪得政府乜都做唔成。
2. 本來係疾病預防問題
3. 重點係不必要。多元社會要尊重成年人和成年人之間的私人決定。
出位基督徒
效果唔顯著就用效果顯著的方法。有其他方法架!
佢而家唔係淨係轉個方法,係轉埋成個結果呢。由唔好有婚前性行為變成小心地有婚前性行為。。。

本來係疾病預防問題
原來係咁。我之前D言論都係由道德上出發。所以我咁講。

世風日下。。。 我只係講下我既睇法。
dye

咁又係,依家都無咗聖經認可的奴隸制、種族清洗,真係世風日下

不如老規距,犯姦淫罪者死?
沙文
雖然神父雞姦小童確係婚前性行為其中一種

但因神父雞姦小童而禁絕婚前性行為又不合理
出位基督徒
雖然神父雞姦小童確係婚前性行為其中一種

但因神父雞姦小童而禁絕婚前性行為又不合理 ...
沙文 發表於 2010/7/16 12:18

神父雞姦完D小童之後唔係要禁絕婚前性行為,而係要拉個神父去坐監。 
出位基督徒
回復 14# dye

點解無咗奴隸制、種族清洗,就係係世風日下? 唔明。 請解釋一下?
沙文
回復 16# 出位基督徒

吓?您先前份預算案唔係拉人喎?您做咩要定人嘅罪?
出位基督徒
回復 18# 沙文

之前份預算案係講緊派安全套,唔係神父雞姦小童喎。 你攪亂左啦。
沙文
回復 19# 出位基督徒
之前份預算案係教人唔好有婚前性行為 唔係派安全套  你攪亂左啦。