beebeechan
都未有電。 用電筒頂住檔先。
------------------------------------------
1:16於是 神造了兩個大光、大 ...
沙文 發表於 2017/3/26 19:08

都未有電, 便有電筒
同都未有大光, 便有光
同出一轍
沙文
有唔駛電,  就咁chuck chuck下就會發光電筒嘛。 您未見過咩? 您幾時生日?
https://www.amazon.com/Forever-L ... light/dp/B000BPJ262
beebeechan
有唔駛電,  就咁chuck chuck下就會發光電筒嘛。 您未見過咩? 您幾時生日?
沙文 2017/3/26 22:51 提交

chock chock 下
好易漏電
beebeechan
chock chock 下
好易漏電
beebeechan 2017/3/28 01:04 提交

開罐啤酒就千祈咪 chock
沙文
1:16於是 神造了兩個大光、大的管晝、小的管夜.又造眾星。
1:17就把這些光擺列在天空、普照在地上、
1:18管理晝夜、分別明暗. 神看著是好的.
1:19有晚上、有早晨、是第四日。

其實眾星係早過地出現。最早期恆星係   HD 140283. 同宇宙年齡一樣, 早過地球90億年。

除咗「眾星 」 仲有好多不發光天體, 黑洞、暗物質、暗能量.....

作經佬净係識嗰尐睇得見嘅嘢, 睇唔到就唔識講。 尐咁嘅撚屌經, 我都識寫啦, 駛撚上主「默示」、「默感」咩?
沙文
日前一位熱心版友试圖解釋點解牙擦穌唔肯飲苦膽酒,佢話「苦膽調和的酒」類似今天的麻醉劑,可減少人的痛苦 :
https://exchristian.hk/forum/vie ... 12788&extra=&page=5

難為儍更教友諗得出咁儍更嘅解釋  , 仲要EE哦哦一大堆婆媽道理, 其實我一睇就知此情節乃一派胡言。 唔通羅馬佬很有人道主義精神, 慌死痛親個犯, 特備麻醉劑幫犯人止痛?  

講小揾第樣啦。 我地呢度係好嚴肅嘅論壇, 不歡迎 插科打諢咖!
beebeechan
唔通羅馬佬很有人道主義精神, 慌死痛親個犯, 特備麻醉劑幫犯人止痛?  

講小揾第樣啦。 我地呢度係好嚴肅嘅論壇, 不歡迎 插科打諢咖!
沙文 發表於 2017/4/2 06:00

呢舖同意你既講法
正如, 我餵你飲尿,
你都檸佯面, 唔肯飲哩
沙文
我唔會檸佯面。
我一手推開, 兜尿潑到您成面都係。
-----------------------------------------------------
Rom 1:16 我決不以福音為恥,因為福音正是天主的德能,為使一切有信仰的人獲得救恩,先使猶太人,後使希臘人。
跟呢個 procedure, 要先搞掂哂尐猶太佬, 然後才到希臘佬、羅馬佬。 現今連隻頭馬猶太佬都未搞掂, 有排都未輪到英國佬、俄國佬 .......  支那佬。

點解聖教會做嘢亂哂大龍?
beebeechan
Rom 1:16 我決不以福音為恥,因為福音正是天主的德能,為使一切有信仰的人獲得救恩,先使猶太人,後使希臘人。
跟呢個 procedure, 要先搞掂哂尐猶太佬, 然後才到希臘佬、羅馬佬。 現今連隻頭馬猶太佬都未搞掂, 有排都未輪到英國佬、俄國佬 .......  支那佬。

點解聖教會做嘢亂哂大龍?
沙文 發表於 2017/4/3 20:33

所以話你死咕咕, 唔能曉轉側
小巴尚有兩個位,
排龍頭過四條友要坐埋一齊, 唔肯上, 等下一架
咁後邊d人係咪就唔上得車?

今時今日d燥底香港人就會罵: 唔上車就死忍開哩, 阻膠住哂!
沙文
所以話你死咕咕, 唔能曉轉側, 嫌要等可以打的嘛、可以自己揸車嘛、可以請司機嘛......香港淨得小巴咩?

beebeechan
所以話你死咕咕, 唔能曉轉側, 嫌要等可以打的嘛、可以自己揸車嘛、可以請司機嘛......香港淨得小巴咩?

...
沙文 發表於 2017/4/4 00:52

講排埸, 呢個都唔弱架
8氣缸, 前帶後推引擎

仲有專線, 包無塞車
沙文
所以哩, 根本就無謂等小巴呢尐咁cheap嘅宗教
若然畀人見到Lloyd Blankfein踎喺街邊等小巴, 一上twitter 即刻股災。
beebeechan
所以哩, 根本就無謂等小巴呢尐咁cheap嘅宗教
若然畀人見到Lloyd Blankfein踎喺街邊等小巴, 一上twitter 即 ...
沙文 發表於 2017/4/4 03:39

哇....
咁習總食快餐, 咪要亡國?
沙文
做樣擺 pose影相啫。實打咗底先嘅
beebeechan
做樣擺 pose影相啫。實打咗底先嘅
沙文 發表於 2017/4/4 10:03

不如你話全埸都係中南海保鑣, 國安局特工丫
(包括個細路)
沙文
條細路係总参二部嘅intern
沙文
or 私生子個嘜頭有幾成似佢
beebeechan
條細路係总参二部嘅intern
沙文 發表於 2017/4/4 19:18

係,唔好睇少d細路
沙文
其實, 相中所見的習總亦只不過係替身。

呢個替身就扮得幾似, 扮牙擦訴穌復活嗰個替身就唔得嘞 。 佢尐徒弟都唔認得佢:

24:15 正談論相問的時候、耶穌親自就近他們、和他們同行。
24:16 只是他們的眼睛迷糊了、不認識他

求其黐幾條鬚就話係耶稣, 扮相造型、講嘢把聲都唔似, 要學埋佢嘅動靜先勉強被承認係阿穌:
24:35 兩個人就把路上所遇見、和擘餅的時候怎麼被他們認出來的事、都述說了一遍
beebeechan
其實, 相中所見的習總亦只不過係替身。

呢個替身就扮得幾似, 扮牙擦訴穌復活嗰個替身就唔得嘞 。 佢尐徒弟 ...
沙文 2017/4/4 23:30 提交

你見識少唶
外國興 undercover boss

http://connecticut.cbslocal.com/2014/01/17/mohegan-suns-bruce-bozsum-speaks-on-becoming-an-undercover-boss/
老細打扮成普通員工,
同下屬混成一片
體察民情。

唐明皇都平民打扮去溝香香哩。