beebeechan
愈數愈多,真叫人心寒。
抽刀斷水 發表於 2011/12/11 01:28

咁將個數寫成 4276633囉, 睇起來咪仲多!
抽刀斷水
亂翕都好過殺人,更何況人地有List:http://dwindlinginunbelief.blogs ... lings-in-bible.html

加一加,又多3個喇~ (2,476,636)
beebeechan
亂翕都好過殺人,更何況人地有List:

加一加,又多3個喇~ (2,476,636)
抽刀斷水 發表於 2011/12/11 01:33

哈....
人數可以亂翕 (你認同左哩)
咁.....「人死是因天主所殺」都可以係亂翕唶
好合理既推論。

其實我比較有興趣的是你憑甚麼來判斷「這是天主殺的」,「這是撒旦殺的」囉。
這個你一直都回避不答。
抽刀斷水
你英文好,自己貼過去問下人啦。
beebeechan
你英文好,自己貼過去問下人啦。
抽刀斷水 發表於 2011/12/11 01:37

你英文都好唶, 
乜你原來唔識英文架? 你淨係搬字架咋!

現在不是論人有無九翕, 是論你有無把九翕當秘笈!
你未查証就附和, 獲益良多
抽刀斷水
無你咁好囉。同埋我又無睇哂成本聖經(亦無打算睇,因為世上仲有好多比睇聖經更有趣的事情要做),根據你既邏輯,你既果條問題應該由睇哂成本聖經既人解答先啱數既。
beebeechan
無你咁好囉。同埋我又無睇哂成本聖經
抽刀斷水 發表於 2011/12/11 01:43

你每次出帖講聖經, 九翕前都加上這句提醒字句就好了。

煙包上都有寫: 吸煙危害健康哩

同埋我又無睇哂成本聖經
建議你加在簽名檔內。
抽刀斷水
你每次出帖講聖經, 九翕前都加上這句提醒字句就好了。

煙包上都有寫: 吸煙危害健康哩 ...
beebeechan 發表於 2011/12/11 01:46

係咪九翕我都唔係太清楚,只有你同果位數到25million死於上帝的人,你地兩位睇完成本聖經既人先有資格互相指摘既姐。

我地D唔會睇哂成本聖經既忙人,唯有引述架咋。所以,你有咩就直接同果位阿先生講啦,千祈唔好要我睇埋本又長又無聊既聖經先好啊。
抽刀斷水
「同埋我又無睇哂成本聖經」
建議你加在簽名檔內。
beebeechan 發表於 2011/12/11 01:46

有咩咁稀奇?好多書我都未睇啦。
beebeechan
係咪九翕我都唔係太清楚,
抽刀斷水 發表於 2011/12/11 01:52

得哩。。。
你講明左你係唔清楚既, (等讀者都知這是九翕) 便算是有道德架哩。
免得其它人又獲益良多嘛! (好多人聽野睇野唔用腦架, 宗教上叫迷信, 不談宗教者叫盲從)
抽刀斷水
人地有個名單,我覺得都相當清晰架喇,我都幾buy。不過如果你以「未睇完聖經就唔可以話清楚」,我唯有做唔清楚果個囉。你千祈唔好叫我睇聖經呀!~
beebeechan
人地有個名單,我覺得都相當清晰架喇,我都幾buy。不過如果你以「未睇完聖經就唔可以話清楚」,我唯有做唔 ...
抽刀斷水 發表於 2011/12/11 01:58

咁你係女人街, 深圳見到個袋, 款式外貌都相當幾似 Louis Vuitton 既品牌, 你又都幾buy。 咁咪照價$7000成交囉。 你咁忙, 唔好屣時間去分辨哩。

對於跟本‵唔想買LV袋既人,學去睇真假貨真係多銀魚既。
不過。。。。有d人, 如當抽老婆又想買番個LV袋, 咁就真係要學下點睇真貨哩。
抽刀斷水
咁你係女人街, 深圳見到個LV袋, 款式外貌都相當幾似 Louis Vuitton 既品牌, 你又都幾buy。 咁咪 ...
beebeechan 發表於 2011/12/11 02:02

袋都係攞黎用既姐,牌子既野,好死架咋。天主教名堂咁響噹噹,咪一樣開始沒落~
beebeechan
袋都係攞黎用既姐,牌子既野,
抽刀斷水 發表於 2011/12/11 02:05

所以咪係囉, 你岩用, 用得開心咪得囉。

宗教都一樣唶, 信乜教, 信得開心咪得囉。
唔信天主, 信亞拉都得架喎。
拜土地又點話, 拜得開心, 拜得成一個善心咪可以囉。
beebeechan
有咩咁稀奇?好多書我都未睇啦。
抽刀斷水 發表於 2011/12/11 01:54

未睇唔緊要呀
未睇就話作者亂寫先稀奇咋

不過。。。。。。
更稀奇既係, 好多神蹟, 神的作為, 神的顯現都不是發生在你身上, 不過, 你卻要你親眼見過先算數啵!
稀奇!稀奇

兩巴尺, 兩條標準
主吹牛
人都不是,还称神,犹太佬真恶心!
beebeechan
人都不是,还称神,犹太佬真恶心!
主吹牛 發表於 2011/12/11 12:21

甚麼的「人都不是」?
閣下的中文...真個了得
芝士蛋糕
重問:撒母耳記上 1 Samuel
1Sa 6:19 耶和華因伯示麥人擅觀他的約櫃、就擊殺了他們七十人.那時有五萬人在那裡.〔原文作七十人加五萬人〕百姓因耶和華大大擊殺他們、就哀哭了。
1 Sa 15:2 萬軍之耶和華如此說、以色列人出埃及的時候、在路上亞瑪力人怎樣待他們、怎樣抵擋他們、我都沒忘。1Sa 15:3 現在你要去擊打亞瑪力人、滅盡他們所有的、不可憐惜他們、將男女、孩童、喫奶的、並牛、羊、駱駝、和驢盡行殺死。

孩童、喫奶的都盡行殺死的冷血的上帝!点解仲要叫神愛世人?
又要佢出世,又要殺佢?
dior13dior13

可是不管怎麼看,格達費都好像是人打死的,不是天主打死的.......
beebeechan
孩童、喫奶的都盡行殺死的冷血的上帝!点解仲要叫神愛世人?
又要佢出世,又要殺佢?

芝士蛋糕 發表於 2011/12/11 15:16

現代的人, 未出世, 未喫奶的孩童都殺了, 還給冠上了一個好聽的名堂: 計劃生育。 而且是每天都做著。
閣下咁關心幾千年前的殺嬰事件, 但對當下的殺嬰。。。你可有做過甚麼先? (你可有份參予殺嬰大行動?)

原來在未出世前就先殺左佢便是正義了!
你比天主更愛嬰孩。。。。。勁!