沙文
other than 聾啞污鬼聽到嘢," 耶穌看見眾人都跑上來、就斥責那污鬼", 亦可圈可點。

搭巴士就定時開車, 但係小巴佬嘅經營策略, 係夠客先開車, 主耶穌就係小巴司機工會會員。收視率低, 我做黎盞嘥氣
beebeechan
other than 聾啞污鬼聽到嘢," 耶穌看見眾人都跑上來、就斥責那污鬼", 亦可圈可點。

搭巴士就定時開車, 但 ...
沙文 發表於 2017/4/12 04:01

beebeechan
搭巴士就定時開車, 但係小巴佬嘅經營策略, 係夠客先開車, 主耶穌就係小巴司機工會會員。收視率低, 我做黎盞嘥氣
沙文 發表於 2017/4/12 04:01

你呢舖記得等埋先好開車哩啵
沙文
若是人少少, 佢講嘢穿咗崩,人地都未必覺, 但佢不自量力, 以為等到多尐觀眾就著數尐, 殊不知咁樣亦增加咗 觀眾之中有好似我心水清嘅概率。 呢尐味叫做捉蟲咯。
beebeechan
若是人少少, 佢講嘢穿咗崩,人地都未必覺, 但佢不自量力, 以為等到多尐觀眾就著數尐, 殊不知咁樣亦增加咗 觀眾之中有好似我心水清嘅概率。 呢尐味叫做捉蟲咯
沙文 發表於 2017/4/12 10:42

下次你去廟街記得同班大佬講:
人少少,唱錯key人地都未必覺, 千其不要不自量力, 以為等到多尐觀眾就著數尐, 殊不知咁樣亦增加咗 觀眾之中有好似我心水清嘅概率。 呢尐味叫做捉蟲咯
沙文
廟街大佬真係冇牙擦蘇咁渣

沙文
若果阿蘇喺廟街揾食, 較有把握係表演手能拿蛇
beebeechan
若果阿蘇喺廟街揾食, 較有把握係表演手能拿蛇
沙文 發表於 2017/4/12 11:43

奇難雜症都無問題既
沙文
請到人做媒就死人都醫翻生添
beebeechan
請到人做媒就死人都醫翻生添
沙文 發表於 2017/4/12 11:54

耶穌次次醫人都唔收錢
咪連媒錢都蝕埋?
沙文
條粉腸出入13把口要食飯,後擁前呼, 如果真係冇revenue , 走江湖3年食西北風咩? 當成本都要卦
抽刀斷水
「耶穌在廟街」好耐架喇,都係唱下歌集體入定之類:

阿黎振滿牧師,咪就係前年太陽神節晌天后古廟門前踩場起朵果位囉:
http://www.tvmost.com.hk/201512261532_article_leungmeifan
beebeechan
「耶穌在廟街」好耐架喇,都係唱下歌集體入定之類:

阿黎振滿牧師,咪就係前年太陽神節晌天后古廟門前踩 ...
抽刀斷水 發表於 2017/4/12 20:52

耶穌都有佔中添
抽刀斷水
回覆 1213# beebeechan

Compilation: https://amp.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=11326
沙文
敬業嘅演員、歌手,在面對全院滿座觀眾、或淒凉地只有一個觀眾, 表演素質都係一樣。

阿穌呢條契弟, 見到鬼上身細路, 卻不是盡快驅邪治鬼, 而係等夠觀眾才郁手。 根本就唔係以細路為本, 而係著重表演多過救細路。
beebeechan
敬業嘅演員、歌手,在面對全院滿座觀眾、或淒凉地只有一個觀眾, 表演素質都係一樣。

阿穌呢條契弟, 見到鬼 ...

阿穌呢條契弟, 見到鬼上身細路, 卻不是盡快驅邪治鬼, 而係等夠觀眾才郁手。 根本就唔係以細路為本, 而係著重表演多過救細路。
沙文 發表於 2017/4/13 00:17

要你今日考中學文憑試, 你中英文理解部份一定肥佬。

原句是
耶穌看見群眾都跑過來,就叱責邪魔說:「又聾又啞的魔鬼,我命你從他身上出去!再不要進入他內!」

是見『群眾跑過來』, 不是『群眾跑到來』,
即是群眾未墟冚前拿拿聲搞定佢, 
唔想咁揚。
抽刀斷水
沙文果句係「跑上來」。

仲有:

聖經新譯本 (CNV Traditional)
耶穌看見群眾圍攏了來

乜又係翻譯唔到位?原文點講呀謂?
beebeechan

阿穌呢條契弟, 見到鬼 ...
沙文 發表於 2017/4/13 00:17

耶穌咪好敬業囉。

佢棟門又窄又難搵,
只有少數人入到。
都一樣 7-11 終年無休,打風落雨,嚴寒警告,一律咁開放。
沙文
When Jesus saw that the people came running together- KJV
少數人入到, 等齊滿座先開show.
沙文
回覆 1218# beebeechan

唔好話我唔教精您, 玩捉字虱, 不如 quote 另一件性質相似嘅事:
9:23                耶穌到了管會堂的家裡、看見有吹手、又有許多人亂嚷.
9:24                就說、退去罷.這閨女不是死了、是睡著了.他們就嗤笑他。
9:25                眾人既被攆出、耶穌就進去、拉著閨女的手、閨女便起來了。

點解呢次又要趕晒觀眾扯先至施法呢?